Preservia hemsida TOP1-2

OM PRESERVIA

Preservia är investerare och utvecklare av bostäder med fokus på hyresrätter. Intäkterna genereras genom utveckling och försäljning av fastigheterna, och i förekommande fall genom driftnettot av förvaltningsfastigheter.

Preservia äger idag två projekt för utveckligen av totalt ca. 500 bostäder i Gävle och Bålsta.

Preservia söker aktivt efter nya förvärvsmöjligheter i form av byggrätter och investeringsmöjligheter i fastighetsprojekt.

 
organisationsschema-1-1024x1024_3

STYRELSE OCH LEDNING

PEDER RANEKE (Styrelseordförande)

Peder har lång erfarenhet inom försäkrings- och finanssektorn. Peder har bland annat varit regionchef och marknadsområdeschef på SPP Liv AB samt varit chef för affärsutveckling på SPP Liv/Handelsbanken Liv. Peder har även varit verkställande direktör för Svensk Handel Gruppförsäkringar och för Svensk Handel Pensionskassan Försäkringsförening. 2005 startade Peder ett nytt fondförsäkringsbolag, Svensk Handel Fondförsäkring AB. Peder har också agerat rådgivare avseende kapitalförvaltningsfrågor till Stiftelsen Svensk Handel Köpmannaförbundet och sedan 2014 bedriver Peder egen konsultfirma inom området finans och försäkring. Peder är utbildad ekonom från Lunds Universitet.

TOPIAS RIUTTAMÄKI (VD och styrelseledamot)

Topias har byggt och drivit framgångsrika internationella företag sedan 2010. Han har erfarenhet från åtta olika marknader, inom management consulting samt som investerare inom fastighetsbranschen och teknologisektorn. Han har bl.a. byggt upp ett eget internationellt bolag inom ädelmetallsindustrin med en organisation om 80 personer verksamma i 6 länder i Europa. Senast arbetade Topias som country manager, i Sverige för Frontier, ett investment- och konsultbolag med fokus på den svenska teknologisektorn. Topias erfarenhet från fastighetsbranschen kommer från egen investeringsverksamhet i Finland och Estland. Topias är utbildad civilekonom med inriktning redovisning från Stockholms Universitet.

DAVID MADELING (vVD, IR-chef och styrelseledamot)

David har 10 års erfarenhet från finansbranschen. David har arbetat som aktie- och optionsmäklare mot institutionella kunder på Scandinavian Brokers samt aktieanalytiker och portföljförvaltare på Redeye. David kommer närmast från en tjänst på fastighetsutvecklaren Concent där han arbetat med kapitalanskaffning och investerar relationer. David har rest över en halv miljard kronor för olika fastighetsprojekt genom åren. David har en magisterexamen från Stockholms Universitet och har läst finansiell ekonomi i Frankrike.