skip to Main Content
Preservia hemsida TOP1-2

OM PRESERVIA

Preservia är investerare och utvecklare av bostäder med fokus på hyresrätter. Intäkterna genereras genom utveckling och försäljning av fastigheterna, och i förekommande fall genom driftnettot av förvaltningsfastigheter.

Preservia äger idag två projekt för utveckligen av totalt ca. 500 bostäder i Gävle och Bålsta.

Preservia söker aktivt efter nya förvärvsmöjligheter i form av byggrätter och investeringsmöjligheter i fastighetsprojekt.

 
organisationsschema-1-1024x1024_3

STYRELSE OCH LEDNING

THOMAS LINDSTRÖM (Styrelseordförande)

Thomas har lång erfarenhet av den nordiska fastighetsbranschen där han verkat sedan tidigt 90-tal. Fokus har framförallt legat på transaktioner, finansiering och fastighetsutveckling. Thomas har jobbat i ledande befattningar i välrenommerade bolag såsom: The Carlyle Group, GE Real Estate, CBRE, Pareto Securities och Alfred Berg. Därtill kan läggas ett antal styrelseuppdrag i mindre fastighetsbolag, till exempel i norska Oslo Areal AS. Thomas är civilingenjör från KTH i Stockholm.

TOPIAS RIUTTAMÄKI (VD och styrelseledamot)

Topias har byggt och drivit framgångsrika internationella företag sedan 2010. Han har erfarenhet från åtta olika marknader, inom management consulting samt som investerare inom fastighetsbranschen och teknologisektorn. Han har bl.a. byggt upp ett eget internationellt bolag inom ädelmetallsindustrin med en organisation om 80 personer verksamma i 6 länder i Europa. Senast arbetade Topias som country manager, i Sverige för Frontier, ett investment- och konsultbolag med fokus på den svenska teknologisektorn. Topias erfarenhet från fastighetsbranschen kommer från egen investeringsverksamhet i Finland och Estland. Topias är utbildad civilekonom med inriktning redovisning från Stockholms Universitet.

DAVID MADELING (vVD, IR-chef och styrelseledamot)

David har varit verksam i fastighetsbranschen sedan 2015 och har primärt arbetat inom strukturering av fastighetsfinansiering samt bostadsutveckling av nyproduktion. David är medgrundare och vice VD på Preservia sedan 2016. Innan David begav sig in i fastighetsbranschen arbetade han i drygt 10 år inom finansbranschen. David har en magisterexamen från Stockholms universitet och läst finansiell ekonomi i Frankrike. 

Back To Top